Brazil Primavera

Teža 200 g

Ocena: 83.00

Profil okusa
Svilnata / Čokolada fudge / Jagode

8.90

Počisti

Poreklo

 • Država
  Brazilija
 • Regija
  Chapada de Minas
 • Kmetija
  Primavera

SPECIFIKACIJA KAVE

 • Vrsta
  Yellow Bourbon
 • Proces
  naravni
 • Trgatev
  julij - september
 • Višina
  1000 m.n.v.

OPIS KMETIJE

Ko je Inacio Carlos Urban leta 1976 prvič prišel v Minas Gerais, je s seboj prinesel sanje o hranjenju sveta in strast do kave. Leta 1984 je kupil kmetijo v Cerradu Mineiro in jo poimenoval Rio Brilhante, kjer je posadil svoja prva kavna drevesa na trajnosten in inovativen način.

Kavo zdaj gojijo na dveh kmetijah čez 1600 hektarjev na povprečni nadmorski višini 1150 metrov v mikroregiji Pantano Cerrado. Kava iz Rio Brilhante je del programa za označevanje porekla Regiao Cerrado Mineiro, ki navaja stroge kriterije za najboljše socialne in okoliške prakse. Označba porekla potrjuje popolno sledljivost kave iz Rio Brilhante, vključno s skladiščenjem, izvozom in uvozom vseh strank, akreditiranih kot udeleženci v integrirani kavni verigi označbe porekla Cerrado Mineiro.

OPIS KMETIJE

Ricardo Tavares je tako kot oče svoje življenje posvetil kavni industriji. Ricardov oče je svojo pot začel pri podjetju za praženje kave, kjer je dobavljal izdelke, da bi zadostil potrebam potrošnje kave v Braziliji. Ricardo je v kavni svet vstopil pri svojih 19 letih, ko je spremljal očeta na potovanju po severni Braziliji. Po vrnitvi domov se je odločil, da se bo posvetil nakupu in prodaji kavnih zrn v Minas Geraisa.

Na kmetiji si vedno prizadevajo, da uvajajo nove tehnologije in sledijo svetovnim trendom v specilalty kavni industriji. En tak primer je, da svoje mikrolote posušijo na dvignjenih posteljicah kjer so prekriti s senčnimi drevesi, medeni (honey) proces odpravi potrebo po vodi, kava pa se neprestano ocenjuje, da bi se našel najboljši profil v skodelici. Primavera je definitivno prihodnost specialty kave v Braziliji.

OPIS REGIJE

Chapada de Minas je majhno in lepo območje z osupljivo topografijo, ki jo oblikujejo planote in rečni kanjoni. Ravne planote so spodbujale mehanizacijo regijskih plantaž za kavo. Gojenje kave se je začelo v 1870-ih, kar je regiji prineslo pomembno gospodarsko korist s povečanjem zaposlitvenih možnosti. Med vsemi regijami za kavo je to območje najpomembnejše za male proizvajalce in je ključno za lokalno gospodarstvo.

Večina kav iz Chapada de Minas je naravno procesiranih, vendar ker je mokri proces zmeraj bolj v vzponu, je postal zelo zanimiva alternativa za manjše in velike kmetije.

Regija Cerrado Mineiro, ki se nahaja na severozahodu države Minas Gerais, je svetovno priznano, kjer izvira kakovostna kava in je postala prva zaščitena geografska označba v Braziliji leta 2005 s popolno označbo porekla leta 2013. Močna značilnost te regije je dobro določena sezona – vroče in mokro poletje, ki mu sledi prijetno suha zima. Suha klima med žetvijo in sušenjem odpravlja morebitne težave z vlago.

Cerrado je dom številnih slavnih kavnih kmetij s strokovnim znanjem na področju sajenja, nabiranja, sušenja in sortiranja. Kavo iz regije Cerrado obožujemo prav zaradi polnega telesa, bogatih čokoladnih not in žametne teksture.

Kmetije se nahajajo v območjih z nadmorsko višino od 800 do 1300 metrov in številni proizvajalci so druga ali tretja generacija pridelovalcev, ki imajo tudi diplomo iz agronomskega inženiringa, poslovnega upravljanja in uprave.

VELEPRODAJA

Če želite imeti našo kavo v vaši trgovini ali kavarni, nam pišite na klemen@kmg.si ali nas pokličite na +386 41 299 275.