fbpx

Brazil Rio Brilhante

Teža 200 g

Ocena: 83.00

Profil okusa
Brazilski oreh / Arašidi / Karamela

7.40

Poreklo

 • Država
  Brazil
 • Regija
  Cerrado Mineiro
 • Kmetija
  Rio Brilhante

SPECIFIKACIJA KAVE

 • Vrsta
  Yellow Bourbon
 • Proces
  naravni
 • Trgatev
  maj - september
 • Višina
  1150 meters

OPIS KMETIJE

Ko je Inacio Carlos Urban leta 1976 prvič prišel v Minas Gerais, je s seboj prinesel sanje o hranjenju sveta in strast do kave. Leta 1984 je kupil kmetijo v Cerradu Mineiro in jo poimenoval Rio Brilhante, kjer je posadil svoja prva kavna drevesa na trajnosten in inovativen način.

Kavo zdaj gojijo na dveh kmetijah čez 1600 hektarjev na povprečni nadmorski višini 1150 metrov v mikroregiji Pantano Cerrado. Kava iz Rio Brilhante je del programa za označevanje porekla Regiao Cerrado Mineiro, ki navaja stroge kriterije za najboljše socialne in okoliške prakse. Označba porekla potrjuje popolno sledljivost kave iz Rio Brilhante, vključno s skladiščenjem, izvozom in uvozom vseh strank, akreditiranih kot udeleženci v integrirani kavni verigi označbe porekla Cerrado Mineiro.

OPIS REGIJE

Regija Cerrado Mineiro, ki se nahaja na severozahodu države Minas Gerais, je svetovno priznano, kjer izvira kakovostna kava in je postala prva zaščitena geografska označba v Braziliji leta 2005 s popolno označbo porekla leta 2013. Močna značilnost te regije je dobro določena sezona – vroče in mokro poletje, ki mu sledi prijetno suha zima. Suha klima med žetvijo in sušenjem odpravlja morebitne težave z vlago.

Cerrado je dom številnih slavnih kavnih kmetij s strokovnim znanjem na področju sajenja, nabiranja, sušenja in sortiranja. Kavo iz regije Cerrado obožujemo prav zaradi polnega telesa, bogatih čokoladnih not in žametne teksture.

Kmetije se nahajajo v območjih z nadmorsko višino od 800 do 1300 metrov in številni proizvajalci so druga ali tretja generacija pridelovalcev, ki imajo tudi diplomo iz agronomskega inženiringa, poslovnega upravljanja in uprave.

VELEPRODAJA

Če želite imeti našo kavo v vaši trgovini ali kavarni, nam pišite na klemen@kmg.si ali nas pokličite na +386 41 299 275.

PODJETJE

KMG KLEMEN MAČEK S.P.
Pokopališka ulica 1
1000 Ljubljana

Splošni pogoji in politika zasebnosti

Vse cene prikazane na spletni strani vsebujejo DDV.

2018 © Copyright

KAVARNA

Marina Stanković –Vodja kavarne, Barista intermediate
Email: marina@kmg.si
Tel.: +386(0)70770564

VELEPRODAJA

Klemen Maček – CEO, Office Manager
Email: klemen@kmg.si
Tel.: +386(0)41299275

COFFEE BREAK / catering – ponudba