fbpx

LIMITED Colombia – El Obraje

Teža 200 g

Ocena: 86,5

Profil okusa
Tangerina / Ananas / Jasmin

18.00

Ni na zalogi

Poreklo

 • Država
  Kolumbija
 • Regija
  Nariño
 • Kmetija
  El Obraje

SPECIFIKACIJA KAVE

 • Vrsta
  Geisha
 • Proces
  mokri
 • Trgatev
  februar - maj
 • Višina
  2200 m.n.v.

OPIS KMETIJE

Kmetija Pablo Guerrero Hacienda El Obraje je ena izmed najbolj osupljivih v gorah oddelka Nariño. Prvotno je bila kmetija na stotih hektarjih sadovnjak jabolk, prehod na kavo pa je bil izziv, ki so ga uspešno izvedli. Zgodovina g. Guerrera v arhitekturi ga pripelje do pristopa kave iz strastnih in pragmatičnih kotov, pri čemer uporablja strategije sajenja in predelave, ki so zasnovane za dolgoročno zdravje kmetije.

Kmetija El Obraje je opremljena z majhnim, a zelo urejenim mlinom na mokri podlagi. Obdelava kave se začne takoj po obiranju češenj. Kava sorte Geisha je bila pridelana med februarjem in majem 2018, ko so češnje počasi dozorele. Vsak dan po trgatvi so češnje 25 ur fermentirale v cisternah in jih nato sušili na dvignjenih ležiščih solarnega sušilnika v povprečju 30 dni.

OPIS REGIJE

Nariño je ena od 32 predelov Kolumbije. Na južni meji z Ekvadorjem je na tisoče majhnih družin, ki proizvajajo kavo. Tri Kolumbijska območja Andskih gora se združijo v Nariñu, ki predstavljajo idealne višine in rodovitno zemljo za visoko gojeno proizvodnjo arabice.

Nariñova posebna geografska lega, bližina obalnih in kopenske meje so regijo v preteklosti spremenili v koridor za nezakonite trgovske poti, kar je povzročilo neupravičeno nasilje nad prebivalci oddaljenih gorskih kmetij. Danes, zaradi izjemno odpornega in neustrašnega duha kmetovalcev v Nariñu, je ta majhna regija spoštovano jedro inovacij v kavi.

VELEPRODAJA

Če želite imeti našo kavo v vaši trgovini ali kavarni, nam pišite na klemen@kmg.si ali nas pokličite na +386 41 299 275.

PODJETJE

KMG KLEMEN MAČEK S.P.
Pokopališka ulica 1
1000 Ljubljana

Splošni pogoji in politika zasebnosti

Vse cene prikazane na spletni strani vsebujejo DDV.

2018 © Copyright

KAVARNA

Marina Stanković –Vodja kavarne, Barista intermediate
Email: marina@kmg.si
Tel.: +386(0)70770564

VELEPRODAJA

Klemen Maček – CEO, Office Manager
Email: klemen@kmg.si
Tel.: +386(0)41299275

COFFEE BREAK / catering – ponudba