specialty kava etiopija

Etiopija Acacia, Washed

Osupljiva kava iz Etiopije. Prijeten okus limone in medu, ki ga podpira bogato sladko telo. Velik dvig citronske kisline ohranja profil živahen in zabaven. Kaj bi si še lahko želeli?

Profil okusa: limona, sladkorni trs, med

Stil praženja: svetlo

12,00 vključuje DDV

Šifra: 1681 Kategorija:

PRIDOBIVANJE

Yirgacheffe se nahaja na jugu Etiopije in se pogosto šteje za rojstni kraj kave. Veliko odličnih kavnih lotov prihaja s tega območja, saj vsebuje priljubljena območja Worka, Aricha, Koke, Konga, Beloya in znani Chelelektu.

PROIZVAJALECVeč manjših kmetij
REGIJAYigacheffe
SORTAHeirloom
PROCESWashed
VIŠINA RASTI2000 m.n.v

mariposa kava etiopija

Kava Acacia je poimenova po nacionalnem drevesu Etiopije in prihaja od malih kmetov v regijah Yirgacheffe in Guji. Sladek, sadni profil Etiopske kave je izbran tako, da predstavlja klasične okuse nekaterih najbolj priznanih etiopijskih regij za proizvodnjo kave. Kava Acacia je odraz skupnosti manjših kmetijo, ki so značilni za pokrajino proizvodnje kave v Etiopiji.

V teh južnih regijah Etiopije kmetje pobirajo kavo selektivno in ročno obirajo samo zrele češnje. Nabiralci se menjajo med drevesi vsakih osem do deset dni in izberejo le češnje, ki so v vrhuncu zrelosti. Kavi se odstrani ovoj in se ročno pere v cementnih kanalih na javnih pralnih postajah. Po končani fermentaciji v vodi, se uporabljajo lesene lopatice za popolno izpiranje kave. Kavo nato položijo na dvignjene postelje in pustijo, da se suši na soncu.