specialty kava gvatemala

Gvatemala el Puente, washed

Na tej kmetiji gojijo in proizvajajo kavo z zelo velikim srcem in mislijo na končnega kupca. Raznolikost in skrbnost na parcelah njegovih kmetij zagotavlja edinstvene in okusene kave, ki jih premorejo kave iz Gvatemale.

Profil okusa: gozdni sadeži, marelica, breskev, karamela

Stil praženja: svetlo

Počisti
Šifra: 1683 Kategoriji: ,

PRIDOBIVANJE

Od leta 1958 družina Vides proizvaja kavo, Jorge pa je sedaj že tretja generacija. Kmetija se nahaja na rodovitnih vulkanskih tleh bogatih z glino in žezelom, kar omogoča pridelavo izredno kakovostne kave. Pridelijejo tri sorte kave: Bourbon, Caturra in Catuai, s čimer se v skodelici začuti izredno aromatičen okus.

PROIZVAJALECJorge Vides
REGIJAHuehuetenango
SORTACaturra, Catuai, Bourbon
PROCESFully washed, 36 urna fermentacija
VIŠINA RASTI1600 m.n.v
mariposa kava gvatemala

Huehuetenango se nahaja v skalnatem zahodnem višavju Gvatemale, ki meji na Mehiko. Zahvaljujoč nadmorski višini in raznoliki mikroklimi tega gorskega območja je kava iz Huehuetenanga po vsem svetu znana po svoji svetli in hrustljavi kislini.

Huehuetenango leži v gorovju Los Cuchumatanes, katerega najvišja točka je znana kot “La Torre”, ki sega skoraj 3800 metrov nad morsko gladino. Od treh nevulkanskih območij gojenja kave v Gvatemali je Huehuetenango najvišji in najbolj suh obdelovan. Zaradi suhih, vročih vetrov, ki pihajo v gore z mehiške ravnice Tehuantepec, je regija zaščitena pred zmrzaljo, kar omogoča gojenje kave v Huehuetenangu do 2000 metrov. Hladni, hrustljavi vetrovi iz Cuchumatanes pomagajo umiriti temperaturo, ki se giblje od 20 do 24 stopinj Celzija.