fbpx

Kenya AA

Teža 200 g

Ocena: 87.70

Profil okusa
Zrela limona / Vrtnice / Cvet pomaranče / Med / Začimbe

8.90

Poreklo

 • Država
  Kenija
 • Regija
  Kiambu
 • Kmetija
  Več manjših kmetij

Specifikacija kave

 • Sorta
  Sl 28, Sl 34, Ruiru 11
 • Proces
  naravni
 • Trgatev
  maj - september
 • Višina
  1500 – 1700 m.n.v.

OPIS REGIJE

Kenija je znana kot proizvajalka nekaterih najboljših kav na svetu. Najboljše kenijske kave imajo prijetno kislost, sočno polno telo in neverjetne cvetlične aromatike ter kompleksne zrele okuse sadja in intenzivno sladkost.

V osrednjih gorah Kenije vzhodno od velike doline Rift leži kavna regija Kiambu. Na vznožju grebena Aberdare so tla rdeča, vulkanska in bogata z organskimi snovmi. Zaradi zmernega podnebja in prijaznih padavin (nekateri pravijo, da Kiambu pomeni „mesto rosenja“), imajo kmetje dva pridelka. Pridelek svetlejše rastline “Fly” se pridobi v obdobju od maja do julija, težji glavni pridelek pa dozori med septembrom in decembrom.

Kave iz Kiambuja so najpogosteje imenovane po območjih v regiji – tj. Thika, Limuru, Ruiru. Velik del Kiambuja sestavljajo velika posestva z vidika količinske proizvodnje. Ob upoštevanju tega so majhni imetniki in njihove zadružne organizacije žive in zdrave, saj nudijo pridelovalcem boljšo možnost, kot da prodajajo češnje preko velikih operacij. Namesto tega jih pripeljejo v svoje mline za predelavo in lahko na dražbi pridobijo pošteno ceno.

VELEPRODAJA

Če želite imeti našo kavo v vaši trgovini ali kavarni, nam pišite na klemen@kmg.si ali nas pokličite na +386 41 299 275.

PODJETJE

KMG KLEMEN MAČEK S.P.
Pokopališka ulica 1
1000 Ljubljana

Splošni pogoji in politika zasebnosti

Vse cene prikazane na spletni strani vsebujejo DDV.

2018 © Copyright

KAVARNA

Marina Stanković –Vodja kavarne, Barista intermediate
Email: marina@kmg.si
Tel.: +386(0)70770564

VELEPRODAJA

Klemen Maček – CEO, Office Manager
Email: klemen@kmg.si
Tel.: +386(0)41299275

COFFEE BREAK / catering – ponudba