mariposa specialty kava mehika san felipe

Mehika San Felipe, Anaerobic natural

Ta navihana kava vas bo z vsakim požirkom popeljala na novo dogodivščino, kar je posledica 72 urne anaerobne fermentacije. Če ste ljubitelj divjih, norih okusov in radi raziskujete, vas bo ta kava zagotovo navdušila!

Profil okusa: ananas, kakav, vanilija, med

Stil praženja: svetlo

Šifra: 1710 Kategoriji: ,

PRIDOBIVANJE

Rancho San Felipe je majhna tradicionalna kmetija, ki obdeluje kavo pri družini De Gasperín že od leta 1924. Sodelujejo z 18 družinami malih proizvajalcev, da bi proizvedli družbeno in ekološko kavo, ki ima neverjetne okuse v skodelici. Kmetija se nahaja na 1350 m.n.v. v apnenčastih tleh in v vlažnem tropskem podnebju, kar daje kavi odlične pogoje za rast.

PROIZVAJALEC Rancho San Felipe
REGIJACórdoba, Veracruz
SORTACatimor
PROCESAnaerobic Natural
VIŠINA RASTI1350 m.n.v
mariposa kava brazilija

Regija Cerrado Mineiro, ki se nahaja na severozahodu države Minas Gerais, je svetovno priznano, visokokakovostno poreklo za proizvodnjo kave in je leta 2005 postala prva zaščitena geografska označba v Braziliji, s popolno označbo porekla leta 2013. Danes 4.500 kmetov na tem območju proizvede v povprečju 6 milijonov vreč na žetev, v povprečju pa 35 vreč na hektar. Da bi dosegli te ravni proizvodnje, so se morali proizvajalci najprej prilagoditi razmeram v regiji.

Pridelovalci kave so prvič prispeli v Cerrado v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja potem, ko jih je zmrzal potisnila iz zvezne države Parana in iz države São Paulo zaradi ogorčic. Ugotovili so, da so tla v Cerradu zelo kisla, kar so popravili z nanosom kalcija in ustvarili zdrava tla, ki jih uživajo danes.