specialty kava brazilija

Brazilija Macauba de Baixo, natural

Očarljiva kava iz Brazilije, ki navduši s prijetnimi notami temne čokolade v kombinaciji z zelenim jabolkom in izjemnim polnim telesom. Lahko bi rekli, da je precej romantično.

Profil okusa: oreh, temna čokolada, jabolko, marcipan

Stil praženja: srednje

10,00 vključuje DDV

Šifra: 1662 Kategoriji: ,

PRIDOBIVANJE

Leta 2000 sta Ronaldo in njegov oče skupaj kupila majhen del zemlje in pričela s pridelovanjem kave. Prizadeval si je za proizvodnjo kakovostne kave in s podporo žene in otrok to tudi dosegel. Njegove kave so izredno polnega okusa, ki vas bodo preprosto očarale.

PROIZVAJALECRonaldo Ferreira
REGIJACerrado Mineiro
SORTARed Catuaí
PROCESNatural
VIŠINA RASTI950 m.n.v

mariposa kava brazilija

Regija Cerrado Mineiro, ki se nahaja na severozahodu države Minas Gerais, je svetovno priznano, visokokakovostno poreklo za proizvodnjo kave in je leta 2005 postala prva zaščitena geografska označba v Braziliji, s popolno označbo porekla leta 2013. Danes 4.500 kmetov na tem območju proizvede v povprečju 6 milijonov vreč na žetev, v povprečju pa 35 vreč na hektar. Da bi dosegli te ravni proizvodnje, so se morali proizvajalci najprej prilagoditi razmeram v regiji.

Pridelovalci kave so prvič prispeli v Cerrado v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja potem, ko jih je zmrzal potisnila iz zvezne države Parana in iz države São Paulo zaradi ogorčic. Ugotovili so, da so tla v Cerradu zelo kisla, kar so popravili z nanosom kalcija in ustvarili zdrava tla, ki jih uživajo danes.