specialty kava kolumbija

Kolumbija Monteblanco, Washed

Kolumbijske kave preprosto obožujemo zaradi njihovega čistega in prijetnega okusa. V skodelici boste zaznali prijetne okuse suhih marelic, rozin, grozdja in nežen kremast okus orehov in mlečne čokolade.

Profil okusa: suho sadje, orehi, mlečna čokolada

Stil praženja: svetlo/srednje

Počisti
Šifra: 1663 Kategoriji: ,

PRIDOBIVANJE

Monteblanco je družinska kmetija tretje generacije, ki jo sedaj vodi Rodrigo Sanchez Valencia tradiciji. Kavo pustijo fermentirati od 28 do 32 ur, jo sprejejo s čisto vodo, nato za nekaj dni prenesejo v solarni sušilnik in na postavijo v zasenčene dvignjene postelje, za postopek sušenja.

PROIZVAJALECRodrigo Sanchez Valencia
REGIJAHuila
SORTACaturra
PROCESWashed
VIŠINA RASTI1730 m.n.v

Kmetija Monteblanco se nahaja visoko ob vijugastih gorskih cestah Vereda La Tocora v občini San Adolfo nad Pitalitom. Obsega 18 hektarjev na grebenu hriba, z mlinom in sušilnico na vrhu kmetije in pobočjem kave, zasajenim pod njim.

Leta 2002 je Rodrigo sodeloval v lokalnem programu, ki je poučeval otroke proizvajalcev kave v skodelici. Pred tem on in njegova družina nikoli nista razmišljala o kavi glede na profil skodelice. Z učenjem razlikovanja profilov sta lahko z očetom in dedkom vzpostavila povezave med kmetijskimi tehnikami, ki so jih uporabljali, in atributi kave v skodelici.

Rodrigo je ponosen, da so on, njegova žena Claudia Samboni, vodja kmetije Don Gerardo in ekipa, ki dela na polju in v mlinu, dosegli cilj doseganja dosledne kakovosti.

Finca Monteblanco vsako trgatev proizvede mikrolote, ki služijo kot konkurenčne kave po vsem svetu, vendar kmetija dosledno proizvaja tudi posode z okusnimi kavami, ki se pojavljajo vse leto na jedilnikih kavarn in na prodajnih policah.

Z uporabo etike strogega spremljanja, načrtovanja in upravljanja vsake faze proizvodnje in predelave vse kave iz Monteblanca pokažejo svoj polni potencial.