fbpx

Najina zgodba

Sva Klemen in Marina

Kava je najina strast in način življenja.

Je jutranji ritual zaradi katerega je dan lepši.”Marina, ali bi z menoj spila skodelico kave? ” jo je vprašala mami in tako se je vse pričelo pri njenih 11 letih. Kava je postala del njenega življenja in vsakdanji ritual. Zjutraj je babi odšla na tržnico, kupila zeleno kavo (green coffee), jo sama spražila, skupaj so jo zmleli in vsak dan so imeli svežo kavo.

Spoznala sva se leta 2011 in začela skupno zgodbo. Ker sem sam delal v gostinstvu, je Marina na mojo pobudo tudi sama pričela z delom v ljubljanski kavarni in se tako podala v profesionalni svet kave. Leta 2016 se je vpisala v akademijo za bariste, da bi svoje znanje nadgradila in takrat sva spoznala, da o kavi ne vesta praktično nič.Ko sva začela spoznavati kavo v popolnoma drugačni luči sva ugotovila, da pri nas zelo težko najdeš dobro kavo oziroma, da ti dobro kavo pripravijo v kavarni, zato sva se zaradi želje po znanju o kavi včlanila v SCA (Specialty Coffee Association).

Pridobljeno znanje naju je tako navdušilo, da sva se podala na skupno potovanje raziskovanja kave, odprla lastno kavarno in blagovno znamko kave Mariposa Coffee Roasters, kjer skupaj z ekipo ponujamo sezonsko kavo najvišje kakovosti “specialty coffee” in tako svoje izkušnje z veseljem deliva z ljudmi.Najina želja je, da ljudi naučiva in jim pokaževa, da je kava več kot le neka grenkoba ali okus po praženju, temveč, da se v ozadju skriva mnogo več. Različni okusi po sadju, cvetlicah, kislinah… da, vse to je kava, ki ne potrebuje mleka ali sladkorja, da bi bila dobra.

Najino poslanstvo je kava, ki navdušuje!

Stopite v stik

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

 

PODJETJE

KMG KLEMEN MAČEK S.P.
Pokopališka ulica 1
1000 Ljubljana

Splošni pogoji in politika zasebnosti

Vse cene prikazane na spletni strani vsebujejo DDV.

2018 © Copyright

KAVARNA

Marina Stanković –Vodja kavarne, Barista intermediate
Email: marina@kmg.si
Tel.: +386(0)70770564

VELEPRODAJA

Klemen Maček – CEO, Office Manager
Email: klemen@kmg.si
Tel.: +386(0)41299275

COFFEE BREAK / catering – ponudba