Naša zgodba

Sva Klemen in Marina

Kava je najina strast in način življenja.

Je jutranji ritual zaradi katerega je dan lepši.”Marina, ali bi z menoj spila skodelico kave? ” jo je vprašala mami in tako se je vse pričelo pri njenih 11 letih. Kava je postala del njenega življenja in vsakdanji ritual. Zjutraj je babi odšla na tržnico, kupila zeleno kavo (green coffee), jo sama spražila, skupaj so jo zmleli in vsak dan so imeli svežo kavo.

Leta 2016 se je Marina vpisala v akademijo za bariste, da bi svoje znanje nadgradila in takrat sva spoznala, da o kavi ne veva praktično nič. Ko sva začela spoznavati kavo v popolnoma drugačni luči sva ugotovila, da pri nas zelo težko najdeš dobro kavo oziroma, da ti dobro kavo pripravijo v kavarni, zato sva se zaradi želje po znanju o kavi včlanila v SCA (Specialty Coffee Association).

Pridobljeno znanje naju je tako navdušilo, da sva se podala na skupno potovanje raziskovanja kave, odprla lastno kavarno in pražarno Mariposa Coffee Roasters, kjer ponujava sezonsko kavo najvišje kakovosti “specialty coffee” in tako svoje izkušnje z veseljem deliva z ljudmi. Najina želja je, da ljudi naučiva in jim pokaževa, da je kava več kot le neka grenkoba ali okus po praženju, temveč, da se v ozadju skriva mnogo več. Različni okusi po sadju, cvetlicah, kislinah… da, vse to je kava, ki ne potrebuje mleka ali sladkorja, da bi bila dobra.

Naše poslanstvo je kava, ki navduši.

Mariposa ekipa

KLEMEN

KLEMEN

Co-Founder / Head Roaster / Quality Controle / Wholesale Manager
MARINA

MARINA

Co-Founder / Head Barista / Quality Controle / Trainer
GREGA

GREGA

Barista
GOSTINSKI SERVIS GRČAR

GOSTINSKI SERVIS GRČAR

Technical Servis

Nagrade, priznanja & dosežki

  • 4. mesto, mednarodno barista tekmovanje, Ljubljana Coffee Festival (2018)
  • 1. mesto, najboljša specialty kava, Ljubljana in your pocket (2019)