POSTANITE PROFESIONALNI BARIST

Osvojite celovito znanje o kavi in njeni poti od zrna do skodelice, spoznajte kako pripraviti popolni espresso in  drugih kavnih napitkov, pridobite teoretične in praktične izkušnje za uspešno delo v kavarni (tudi, če nimate predhodnega znanja) ter ustvarite uspešno kariero kot profesionalni barista.

Praktično in teoretično znanje od strokovnjakov kave in baristov

Pridobite in osvojite celostno znanje, ki temelji na znanstveno potrjenih dejstvih in v praksi preverjenih načinov, ki namesto k hitrim rešitvam težijo k doseganju kvalitetnih rezultatov.

S pridobljenim znanjem do novega poklica in karierne priložnosti

Pridobite praktične izkušnje na področju dela kot barista za uspešen pričetek dela v kavarni in razvoj v kavni industriji.

Mentorstvo in podpora s strani SCA strokovnjakov tudi po zaključku tečaja

Prejmite podporo in odgovore na strokovna vprašanja s strani SCA strokovnjakov iz sveta kave, za nadgradnjo znanja, nadaljnje izobraževanje in uspešno delo.

Osvojite celovito znanje za profesionalno delo kot barist v kavarni

Tečaj profesionalni barista je odskočna deska v svet kave in dela v kavarni. Temelji na poglobljenem razumevanju kave, mletja, temperature vode, izbiri mleka, vpliv vlage, vrstah kave in njihovega okusa, psihologije dela s strankami v kavarnah in na sposobnosti, da s pridobljenim znanjem dosežete najvišjo kakovost dela.

Kaj se boste naučili

Pridobite uporabno praktično znanje in izkušnje za učinkovito delo v kavarni, razumevanje različnih načinov priprave kave in profesionalno delo s strankami v kavarni.

Kako je sestavljeno človeško telo in kako deluje v gibanju

Spoznali boste zakaj je razumevanje funkcionalne anatomije, biomehanike in fiziologije mišičnega tkiva temelj delovanja profesionalnega osebnega trenerja in kako teoretično znanje funkcionalne anatomije prenesti v prakso za pravilno izvajanje vaj, preprečevanje poškodb in post rehabilitacijo v primeru, da je poškodba že prisotna.

Kako opraviti predhodno obravnavo stranke pred pričetkom vadbe

Spoznali boste zakaj ni priporočljivo, da se trening s stranko začne takoj, ko stopi v stik z vami in kako pravilno opraviti predhodno obravnavo stranke z analizo njenega zdravstvenega stanja, dejavnikov tveganja za zdravje, dejavnikov tveganja za nastanek poškodbe, specifičnih telesnih omejitev in telesne pripravljenosti, ki opredeli izhodiščno stanje stranke pred pričetkom vadbenega procesa.

Katere vaje izbrati glede na primarni cilj vadbenega programa

Spoznali boste zakaj je velika večina vaj, ki jih zasledite na spletu ali v vadbenem okolju popolnoma neprimerna za vašo stranko, saj lahko povzročijo dolgotrajno škodo skeletno-mišičnega sistema in kako se vaje tehnično pravilno izvajajo, klasificirajo glede na stopnjo zahtevnosti z namenom prilagajanja zmožnostim stranke in z namenom preprečevanja bolečin in poškodb.

Kako izbrati najbolj primeren vadbeni sistem v vadbenem programu

Spoznali boste, da klasični vadbeni sistemi ne omogočajo doseganja vadbenih rezultatov ter napredka stranke in katere vadbene sisteme poznamo, kako izberemo najbolj optimalnega glede na cilj treninga, kako jih v vadbeni program vključimo, kako lahko kombiniramo različne sisteme znotraj vadbenega programa in s tem optimiziramo vadbeni proces, da v krajšem časovnem obdobju dosežemo boljši napredek stranke.

Kako sestaviti varen in učinkovit vadbeni program

Spoznali boste kako sestaviti varen, učinkovit, pametno zasnovan in stranki prilagojen vadbeni program, ki ne upošteva samo ciljev in želja stranke, ampak tudi predhodne izkušnje v telesni aktivnosti, stopnjo telesne pripravljenosti, specifične omejitve, bolečine in morebitne poškodbe stranke. Vadbeni program, ki bo vključeval vse omenjeno bo pozitivno vplival na zdravstveno stanje stranke in zagotovil postopen napredek v smeri zastavljenih ciljev.

Prijavite se zdaj! Prosta mesta so omejena

Tečaj profesionalni barista zagotavlja celovito znanje, praktične izkušnje in orodja za uspešno delo s strankami v kavarni in delu s kavo ter uspešno kariero v svetu kave. Za prijavo na tečaj kliknite spodnji gumb.

Tečaj mi je pomagal, da sem lahko na osebnem področju spremenil nekatere miselne vzorce, način razmišljanja in pristop k nekaterim vajam, kar je velika sprememba.

Tečaj bi priporočila vsakomur, ki se loti fitnesa in ne ve kako bi se ga lotil oziroma dela svoje treninge nepravilno. Naučiš se lahko veliko več kot z najemom osebnega trenerja.

Sama odločitev, da se udeležim tečaja je bila zame izjemno pomembna, saj mi je tečaj dal potrebno znanje, da razumem kako vaje pravilno izvajati.

Želite pridobiti več informacij o tečaju profesionalni barista.

Pokličite nas na 041 299 275 vsak delovni dan od pon-pet med 8:00 in 17:00 uro ali se naročite na brezplačno 15-30 minutno predstavitev tečaja na daljavo tako, da kliknete na spodnji gumb in izpolnete spletni obrazec na naslednjem koraku.

Imate še vedno vprašanja?

Preberite si najpogostejša vprašanja, ki jih imajo tečajniki pred prijavo na tečaj profesionalni barista.

Razpisani termin/i za tečaj AFP osebni trener za leto 2019 je/so:

>> 02. 02. 2019

>> 18. 05. 2019

>> 14. 09. 2019

Predavanje poteka med vikendi v soboto>> od 11:00 do 14:30.

Tečaj profesionalni barista poteka v Mariposa Coffee Roasters, ki se nahaja na Kotnikovi ulici 5 v Ljubljani.

Redna cena tečaja profesionalni barista znaša 150 eur.

Pri načinu plačila se lahko odločite za plačilo v enkratnem znesku ali za plačilo na obroke.

V primeru plačila na obroke lahko tečaj plačate v dveh obrokih v višini 80 € na mesec.

*Cene ne vključujejo DDV.

V ceno tečaja profesionalni barista je vključeno:

Ves material, ki ga posameznik potrebuje na tečaju,
prigrizki in brezalkoholni napitek po izbiri,
degustacija različnih kav iz sveta,
kava in mleko za treniranje,
predavanja in praktično usposabljanje.

Tečaj profesionalni barista je zasnovan tako, da vas na enostaven in strukturiran način (tudi brez predhodnega znanja in izkušenj) vodi čez teoretična in praktična predavanja, z namenom da osvojite celotno znanje, ki ga potrebujete za samostojno delo na področju barista.

Z pridobljenim znanjem lahko delujete v vseh barih, kavarnah, hotelih. Povsod kjer pridemo v stik s strežbo in pripravo kave.

Tečaj profesionalni barista je primeren tako za popolnega začetnika, ki vstopa na področje dela barista kot tudi za barista in delavca ki že deluje na področju dela v kavarni, baru, hotelu, …

Tudi v primeru, da nimate nobenega predhodnega znanja boste na tečaju pridobili celovito znanje in razumevanje kave, kaj je pomembno za pravilno pripravo in postrebo kavnega napitka.